ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Εγγραφείτε Δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης;
Συνδεθείτε Είστε εγγεγραμμένος χρήστης;
Βρείτε τα πάντα σχετικά με επιχειρηματικές οντότητες γρήγορα, εύκολα και αποτελεσματικά!
Department of Registrar of Companies and Intellectual Property

Νέα

Υποχρέωση των επενδυτικών ταμείων για καταχώρηση των πραγματικών δικαιούχων στο Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων του Εφόρου Εταιρειών

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Τμήματος Εφόρου Εταιρειών και Διανοητικής Ιδιοκτησίας ημερομηνίας 11/02/2022 με θέμα την υποχρέωση των επενδυτικών ταμείων για καταχώριση των πραγματικών δικαούχων στο Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων του Εφόρου Εταιρειών διευκρινίζεται ότι θα πρέπει να κοινοποιείται η τελευταία εικόνα του πραγματικού δικαιούχου. Συγκεκριμένα, η πρώτη καταχώρηση στοιχείων πραγματικών δικαιούχων για τα επενδυτικά ταμεία θα γίνεται στη βάση του υπολογισμού της τελευταίας Καθαρής Αξίας Ενεργητικού (Net Asset Value(NAV)) του τόσο στις μετοχές διοικήσεως όσο και στις επενδυτικές μετοχές.

Στο πεδίο «ημερομηνία καταχώρισης» θα πρέπει να συμπληρώνεται η ημερομηνία υποβολής των στοιχείων στο σύστημα και όχι η ημερομηνία που έγινε πραγματικός δικαιούχος (εκτός και εάν είναι ίδια).

Επενδυτικά ταμεία τα οποία συστάθηκαν πριν τις 12.03.21 οφείλουν να υποβάλουν τα στοιχεία των πραγματικών δικαιούχων κατά την διάρκεια της ενδιάμεσης λύσης.

Επενδυτικά ταμεία τα οποία συστάθηκαν μετά τις 12.03.21 οφείλουν να υποβάλουν τα στοιχεία εντός 30 ημερών από την ημερομηνία σύστασής τους.

Οποιεσδήποτε αλλαγές στους πραγματικούς δικαιούχους θα πρέπει να γνωστοποιούνται εντός 14 ημερών από τον επίσημο υπολογισμό της Καθαρής Αξίας Ενεργητικού ως αναφέρεται στην παρ. 5 της ανακοίνωσης του Τμήματος ημερομηνίας 11/02/2022.

Τέλος ως η ανακοίνωση του Τμήματος ημερομηνίας 25/07/2022 η διάρκεια της ενδιάμεσης λύσης θα συνεχιστεί και πέραν της 31ης Ιουλίου 2022 και μέχρι την εφαρμογή της τελικής λύσης.

go to top