ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Εγγραφείτε Δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης;
Συνδεθείτε Είστε εγγεγραμμένος χρήστης;
Βρείτε τα πάντα σχετικά με επιχειρηματικές οντότητες γρήγορα, εύκολα και αποτελεσματικά!
Department of Registrar of Companies and Intellectual Property
Οδηγός  icon

Οδηγός

Επικαιροποίηση Μητρώου Εταιρείας

Αλλαγή ονόματος εταιρείας

Μετά την εγγραφή της, μία εταιρεία μπορεί να αλλάξει το όνομά της νοουμένου ότι το νέο όνομα δεν προσομοιάζει υπέρμετρα με όνομα υφιστάμενης επιχειρηματικής οντότητας ή είναι παραπλανητικό ή ανεπιθύμητο. Παρακαλούμε όπως ανατρέξετε στην ενότητα Υποβολή αίτησης έγκρισης ονόματος σχετικά με την καταχώριση αίτησης αλλαγής ονόματος στον Έφορο Εταιρειών.

Καταχώριση ψηφίσματος αλλαγής ονόματος

Εφόσον, εγκριθεί το όνομα, πρέπει να υποβάλετε το ψήφισμα αλλαγής ονόματος εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την ημερομηνία ψηφίσματος, μέσω τού συστήματος ηλεκτρονικής καταχώρισης του Εφόρου Εταιρειών ή διά χειρός/ ταχυδρομείου.Το έντυπο θα πρέπει να συνοδεύεται από το τέλος των σαράντα (€40). Σε περίπτωση που επιθυμείτε επίσπευση τhς διαδικασίας τότε θα πρέπει να καταβάλετε επιπρόσθετο τέλος των είκοσι ευρώ (€20).

Ανάλογα με τον τρόπο υποβολής τού εντύπου, τα τέλη μπορούν να καταβληθούν: 

  • με πιστωτική κάρτα σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής∙
  • τοις μετρητοίς, με επιταγή, αποκοπή από λογαριασμό στο Τμήμα Εφόρου Εταιρειών ή με τραπεζική εντολή, σε περίπτωση υποβολής διά χειρός/ταχυδρομείου.

Παροτρύνεστε όπως ανατρέξετε στα βασικότερα κριτήρια εξέτασης και συχνότερους λόγους απόρριψης για πληρέστερη ενημέρωση των απαιτούμενων στοιχείων και διευκόλυνση τhς διαδικασίας.

Εφόσον ο Έφορος Εταιρειών ικανοποιηθεί ότι όλες οι, ανάλογα με την περίπτωση, απαιτήσεις τhς νομοθεσίας έχουν τηρηθεί, προβαίνει στην καταχώριση τhς αλλαγής ονόματος, στην επικαιροποίηση τού μητρώου τού Εφόρου Εταιρειών, στην έκδοση του πιστοποιητικού αλλαγής ονόματος καθώς και στη δημοσίευση του στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Σε περίπτωση που η εταιρεία επιθυμεί την έκδοση πιστοποιημένων αντιγράφων που πιστοποιούν τις εν λόγω αλλαγές στο μητρώο της, μπορεί να υποβάλει αίτημα για εξασφάλιση πιστοποιημένων αντιγράφων εταιρείας

η-καταχώριση αλλαγής 

go to top