ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Εγγραφείτε Δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης;
Συνδεθείτε Είστε εγγεγραμμένος χρήστης;
Βρείτε τα πάντα σχετικά με επιχειρηματικές οντότητες γρήγορα, εύκολα και αποτελεσματικά!
Department of Registrar of Companies and Intellectual Property
Οδηγός  icon

Οδηγός

Επικαιροποίηση μητρώου Παραλήπτη/ Παραλήπτη - Διαχειριστή

Έκθεση περιουσιακών στοιχείων 

Όταν διορίζεται παραλήπτης ή παραλήπτης/διαχειριστής, η εταιρεία έχει υποχρέωση να ετοιμάσει και να παραδώσει στον παραλήπτη/διαχειριστή έκθεση των περιουσιακών της στοιχείων εντός δεκατέσσαρων (14) ημερών από την ημέρα της ειδοποίησης για τον διορισμό παραλήπτη/διαχειριστή.

Εντός δύο (2) μηνών από την παραλαβή της έκθεσης, ο διαχειριστής/παραλήπτης οφείλει να παραδώσει την αναφερόμενη έκθεση για εγγραφή στον Έφορο Εταιρειών.

Καταχώριση Έκθεσης Περιουσιακών Στοιχείων

Η έκθεση περιουσιακών στοιχείων καταχωρείται υποβάλλοντας δια χειρός/ταχυδρομείου το έντυπο ΗΕ39 σε περίπτωση διορισμού του παραλήπτη ή του παραλήπτη/διαχειριστή μέσω πιστωτή ή το έντυπο ΗΕ40 σε περίπτωση διορισμού του μέσω δικαστηρίου.Το έντυπο θα πρέπει να συνοδεύεται από:

  • επιστολή του παραλήπτη ή του παραλήπτη/διαχειριστή με οποιαδήποτε σχόλιά του ∙
  • οικονομικό ισολογισμό ∙ και
  • το τέλος των είκοσι ευρώ (€20), πληρωτέο τοις μετρητοίς ή με επιταγή ή με αποκοπή από λογαριασμό στο Τμήμα Εφόρου Εταιρειών ή με τραπεζική εντολή. Για τη διαδικασία καταχώρισης του εντύπου με επίσπευση, καταβάλλεται το επιπρόσθετο τέλος των είκοσι ευρώ (€20).

Παροτρύνεστε όπως ανατρέξετε στα βασικότερα κριτήρια εξέτασης και συχνότερους λόγους απόρριψης για πληρέστερη ενημέρωση των απαιτούμενων στοιχείων και διευκόλυνση της διαδικασίας.

Εφόσον ο Έφορος Εταιρειών ικανοποιηθεί ότι όλες οι, ανάλογα με την περίπτωση, απαιτήσεις της νομοθεσίας έχουν τηρηθεί, προβαίνει στην καταχώριση της έκθεσης περιουσιακών στοιχείων και στην επικαιροποίηση τού μητρώου τού Εφόρου Εταιρειών.

 

Σχετικό Υλικό

Τελευταίες Ανακοινώσεις

go to top