ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Εγγραφείτε Δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης;
Συνδεθείτε Είστε εγγεγραμμένος χρήστης;
Βρείτε τα πάντα σχετικά με επιχειρηματικές οντότητες γρήγορα, εύκολα και αποτελεσματικά!
Department of Registrar of Companies and Intellectual Property
Κλάδος Εταιρειών icon

Κλάδος Εταιρειών

Μήνυμα από την Έφορο Εταιρειών

Η Ειρήνη Μυλωνά-Χρυσοστόμου διορίστηκε Έφορος Εταιρειών και Διανοητικής Ιδιοκτησίας τον Ιούλιο 2022.
Είναι κάτοχος πτυχίου Bachelor of Laws (LLB) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Master in Public Administration (MPA) του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Είναι ακόμη μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου από το 1991.
Η κα. Μυλωνά-Χρυσοστόμου διορίστηκε για πρώτη φορά στο Τμήμα ως Εξεταστής το 1993. Κατά την διάρκεια της 30ετούς εργοδότησής της υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις στους Κλάδους Διανοητικής Ιδιοκτησίας και Πτωχεύσεων (σήμερα υποκλάδος του Τμήματος Αφερεγγυότητας του Υπουργείου Ενέργειας), αλλά κυρίως στον Κλάδο Εταιρειών όπου διετέλεσε και Ανώτερη Λειτουργός και Υπεύθυνη του Κλάδου, πριν τον διορισμό της ως Έφορος.
Τα καθήκοντά της περιλαμβάνουν εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής για βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και προστασία της διανοητικής ιδιοκτησίας, καθώς επίσης την εποπτεία και διαχείριση των δύο συναφών Κλάδων του Τμήματος. Παράλληλα, ενεργεί ως Πρόεδρος της Αρχής Πνευματικής Ιδιοκτησίας, ενώ εκτελεί επίσης καθήκοντα Αρχηγού Αποστολής της Αντιπροσωπίας της Κυπριακής Δημοκρατίας σε Διεθνείς Οργανισμούς όπως, το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας, το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Διανοητικής Ιδιοκτησίας.
Τα νομικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν το εταιρικό και άλλων νομικών οντοτήτων δίκαιο, το δίκαιο διανοητικής ιδιοκτησίας, καθώς επίσης και θέματα που προκύπτουν από τον περί της Παρεμπόδισης και Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες Νόμο του 2007, στη βάση του οποίου ο Έφορος Εταιρειών αποτελεί από τον Μάρτιο του 2021 την αρμόδια αρχή για την τήρηση του Μητρώου Πραγματικών Δικαιούχων εταιρειών και άλλων νομικών οντοτήτων.
Η κα. Μυλωνά-Χρυσοστόμου ήταν μέλος της ΜΕΚ (Μονάδα Εφαρμογής Κυρώσεων) και της ΣΕΟΚ (Συμβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών Κυρώσεων) του Υπουργείου Οικονομικών από τον Μάρτιο 2019 μέχρι τον Ιούλιο 2022.
Είναι επίσης Μέλος του AIPFE Cyprus-Women of Europe, του Συνδέσμου για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια και Αντιπρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Αμμοχώστου. Το 2023 έχει διοριστεί ως Μέλος του Συμβουλίου Εμπορικών Αντιπροσώπων.

 

go to top