ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Εγγραφείτε Δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης;
Συνδεθείτε Είστε εγγεγραμμένος χρήστης;
Βρείτε τα πάντα σχετικά με επιχειρηματικές οντότητες γρήγορα, εύκολα και αποτελεσματικά!
Department of Registrar of Companies and Intellectual Property
Οδηγός  icon

Οδηγός

Επικαιροποίηση Μητρώου Πραγματικών Δικαιούχων

Εξαίρεση δημοσιοποίησης των στοιχείων

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις όπου ο πραγματικός δικαιούχος νομικής οντότητας ή η ίδια η νομική οντότητα νοουμένου ότι έχει τη συγκατάθεση του πραγματικού δικαιούχου ή του κηδεμόνα του αν ο πραγματικός δικαιούχος είναι με άλλο τρόπο νομικά ανίκανος, δύναται, κατόπιν υποβολής αποδεικτικών στοιχείων προς τον Έφορο Εταιρειών μέσω του η-συστήματος, να ζητήσει εξαίρεση από την πρόσβαση υπόχρεης οντότητας ή μέλους του ευρύτερου κοινού στο σύνολο ή μέρος των πληροφοριών που αφορούν στον πραγματικό δικαιούχο, με την αιτιολογία ότι αν η πρόσβαση σε τέτοιες πληροφορίες επιτραπεί, θα εκθέσει τον πραγματικό δικαιούχο σε δυσανάλογο κίνδυνο εξαπάτησης, απαγωγής, εκβιασμού, εκβίασης, παρενόχλησης, βίας ή εκφοβισμού ή ότι ο πραγματικός δικαιούχος είναι με άλλο τρόπο νομικά ανίκανος.

Το κάθε αίτημα θα εξετάζεται ξεχωριστά λαμβάνοντας υπόψη τα αποδεικτικά στοιχεία που ο αιτητής κρίνει ότι πρέπει να επισυναφθούν προς υποστήριξη του αιτήματός του. Κατά την εξέταση του αιτήματος εξαίρεσης της πρόσβασης σε πληροφορίες, ο Έφορος Εταιρειών αξιολογεί και δύναται να ζητήσει περαιτέρω διευκρινίσεις και πληροφορίες.

Νοείται ότι μέχρι την ολοκλήρωση της εξέτασης του αιτήματος εξαίρεσης, ο Έφορος Εταιρειών δεν επιτρέπει την πρόσβαση υπόχρεης οντότητας στο σύνολο ή μέρος των πληροφοριών που αφορούν στον συγκεκριμένο πραγματικό δικαιούχο.

Από την ημερομηνία απόφασής του, ο Έφορος Εταιρειών ενημερώνει γραπτώς τον αιτητή εντός 30 ημερών.

Για οποιεσδήποτε απορίες/τεχνικές δυσκολίες μπορείτε να αποταθείτε στην η-διεύθυνση Ubos@meci.gov.cy. Για περαιτέρω πληροφορίες αναφορικά με το μητρώο ΠΔ, παρακαλώ δείτε το εγχειρίδιο και τις συνήθεις ερωτήσεις

go to top