ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Εγγραφείτε Δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης;
Συνδεθείτε Είστε εγγεγραμμένος χρήστης;
Βρείτε τα πάντα σχετικά με επιχειρηματικές οντότητες γρήγορα, εύκολα και αποτελεσματικά!
Department of Registrar of Companies and Intellectual Property
Οδηγός  icon

Οδηγός

Επικαιροποίηση Μητρώου Εμπορικής Επωνυμίας

Αλλαγή ονόματος

Μετά τη σύστασή της, μια εμπορική επωνυμία μπορεί να αλλάξει το όνομα της νοουμένου ότι το νέο όνομα δεν προσομοιάζει υπέρμετρα με όνομα υφιστάμενης επιχειρηματικής οντότητας ή είναι παραπλανητικό ή ανεπιθύμητο. Παρακαλούμε όπως ανατρέξετε στην ενότητα υποβολής αίτησης έγκρισης ονόματος σχετικά με την καταχώριση αίτησης αλλαγής ονόματος στον Έφορο Εταιρειών.

Εφόσον, εγκριθεί το όνομα, πρέπει να υποβάλλεται το έντυπο αλλαγές στα στοιχεία εμπορικής επωνυμίας (έντυπο ΕΕ2) εντός επτά (7) ημερών από την ημερομηνία αλλαγής.

Καταχώριση αλλαγής

Μπορείτε να υποβάλλετε το έντυπο αλλαγές στα στοιχεία εμπορικής επωνυμίας (έντυπο ΕΕ2διά χειρός / ταχυδρομείου, συνοδευόμενο από το τέλος των σαράντα ευρώ (€40). Σε περίπτωση που επιθυμείτε επίσπευση της διαδικασίας, πρέπει να καταβέλεται το επιπρόσθετο τέλος των είκοσι ευρώ (€20). Τα τέλη είναι πληρωτέα τοις μετρητοίς, με επιταγή, αποκοπή από λογαριασμό στο Τμήμα Εφόρου Εταιρειών ή με τραπεζική εντολή.

Παροτρύνεστε όπως ανατρέξετε στα βασικότερα κριτήρια εξέτασης και συχνότερους λόγους απόρριψης για πληρέστερη ενημέρωση των απαιτούμενων στοιχείων και διευκόλυνση της διαδικασίας.

Κατόπιν ολοκλήρωσης της αλλαγής ονόματος, ο Έφορος Εταιρειών εκδίδει πιστοποιητικό εγγραφής αλλαγών στα καταχωρισμένα στοιχεία εμπορικής επωνυμίας ιδιώτη ή εταιρείας.

Σε περίπτωση που η εμπορική επωνυμία επιθυμεί την έκδοση πιστοποιημένων αντιγράφων που πιστοποιεί την εν λόγω αλλαγή στο μητρώο της, μπορεί να υποβάλει αίτημα για εξασφάλιση πιστοποιημένων αντιγράφων εμπορικής επωνυμίας.

Σχετικό Υλικό

Τελευταίες Ανακοινώσεις

go to top