ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Εγγραφείτε Δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης;
Συνδεθείτε Είστε εγγεγραμμένος χρήστης;
Βρείτε τα πάντα σχετικά με επιχειρηματικές οντότητες γρήγορα, εύκολα και αποτελεσματικά!
Department of Registrar of Companies and Intellectual Property
Οδηγός  icon

Οδηγός

Σύσταση συνεταιρισμού

Υποβολή αίτησης για σύσταση συνεταιρισμού

Αφότου έχετε εξασφαλίσει την έγκριση του ονόματος και δεδομένου ότι έχετε πάρει τις ανάλογες αποφάσεις αναφορικά με την ίδρυση του συνεταιρισμού σας μπορείτε εντός ενός μηνός από την ημερομηνία ίδρυσης του να προχωρήσετε στην υποβολή αίτησης σύστασης συνεταιρισμού είτε διαμέσου του διαδικτύου είτε δια χειρός/ταχυδρομείου.

Εγγραφή συνεταιρισμού μέσω διαδικτύου

Μπορείτε να υποβάλετε το αίτημα σας διαμέσου του  συστήματος ηλεκτρονικής καταχώρισης του Εφόρου Εταιρειών υποβάλλοντας το σχετικό ηλεκτρονικό έντυπο συνοδευόμενο από:

  • την υπεύθυνη δήλωση μάρτυρα υπογραφών ∙
  • την άδεια, συγκατάθεση ή προέγκριση, από αρμόδια κυβερνητική αρχή ή αρμόδιο σώμα, σε περίπτωση που απαιτείται για τη χρήση λέξεων ή εκφράσεων ή/και για τη φύση της εργασίας, σε περίπτωση που δεν έχει ήδη προσκομιστεί κατά την υποβολή έγκρισης ονόματος ∙ και 
  • το ποσό των εκατό είκοσι ευρώ (€120), πληρωτέο με πιστωτική κάρτα.

Για τη διαδικασία εγγραφής συνεταιρισμού με επίσπευση, καταβάλλεται το επιπρόσθετο τέλος των σαράντα ευρώ (€40).

Παροτρύνεστε όπως ανατρέξετε στα βασικότερα κριτήρια εξέτασης και συχνότερους λόγους απόρριψης για πληρέστερη ενημέρωση των απαιτούμενων στοιχείων και διευκόλυνση της διαδικασίας.

Εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης μπορείτε να προχωρήσετε στην ηλεκτρονική υποβολή της σύστασης συνεταιρισμού, διαφορετικά πρέπει πρώτα να αποκτήσετε πρόσβαση στο σύστημα ηλεκτρονικής καταχώρισης.

η-εγγραφή συνεταιρισμού

Εγγραφή συνεταιρισμού διά χειρός/ταχυδρομείου

Εναλλακτικά μπορείτε να προβείτε στην εγγραφή συνεταιρισμού διά χειρός/ταχυδρομείου υποβάλλοντας τα ακόλουθα:

  • την αίτηση για εγγραφή συνεταιρισμού (έντυπο Σ1) ∙
  • την άδεια, συγκατάθεση ή προέγκριση, από αρμόδια κυβερνητική αρχή ή αρμόδιο σώμα, σε περίπτωση που απαιτείται για τη χρήση λέξεων ή εκφράσεων ή/και για τη φύση της εργασίας, σε περίπτωση που δεν έχει ήδη προσκομιστεί κατά την υποβολή έγκρισης ονόματος ∙
  • το ποσό των εκατό είκοσι ευρώ (€120) για την εγγραφή (πληρωτέα τοις μετρητοίς, με επιταγή, αποκοπή από λογαριασμό στο Τμήμα Εφόρου Εταιρειών ή με τραπεζική εντολή). Για τη διαδικασία εγγραφής συνεταιρισμού με επίσπευση, καταβάλλεται το επιπρόσθετο τέλος των σαράντα ευρώ (€40).

Παροτρύνεστε όπως ανατρέξετε στα βασικότερα κριτήρια εξέτασης και συχνότερους λόγους απόρριψης για πληρέστερη ενημέρωση των απαιτούμενων στοιχείων και διευκόλυνση της διαδικασίας.

Σχετικό Υλικό

Your Europe
Βοηθήστε μας να βελτιωθούμε

Τελευταίες Ανακοινώσεις

go to top