ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Εγγραφείτε Δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης;
Συνδεθείτε Είστε εγγεγραμμένος χρήστης;
Βρείτε τα πάντα σχετικά με επιχειρηματικές οντότητες γρήγορα, εύκολα και αποτελεσματικά!
Department of Registrar of Companies and Intellectual Property
Οδηγός  icon

Οδηγός

Σύσταση Εμπορικής Επωνυμίας

Υποβολή αίτησης για σύσταση εμπορικής επωνυμίας

Αφότου έχετε εξασφαλίσει την έγκριση του ονόματος και δεδομένου ότι έχετε πάρει τις ανάλογες αποφάσεις αναφορικά με την εμπορική επωνυμία σας μπορείτε εντός ενός μηνός από την ημερομηνία έναρξης των εργασιών να υποβάλετε την αίτηση εγγραφής εμπορικής επωνυμίας είτε διαμέσου του διαδικτύου είτε δια χειρός/ταχυδρομείου.

Εγγραφή Εμπορικής Επωνυμίας μέσω διαδικτύου

Μπορείτε να υποβάλετε το αίτημα σας διαμέσου του συστήματος ηλεκτρονικής καταχώρισης του Εφόρου Εταιρειών συνοδευόμενο από:

  • την υπεύθυνη δήλωση μάρτυρα υπογραφών,
  • την άδεια, συγκατάθεση ή προέγκριση, από αρμόδια κυβερνητική αρχή ή αρμόδιο σώμα, σε περίπτωση που απαιτείται για τη χρήση λέξεων ή εκφράσεων ή/και για τη φύση της εργασίας, σε περίπτωση που δεν έχει ήδη προσκομιστεί κατά την υποβολή έγκρισης ονόματος, και
  • το ποσό των ογδόντα ευρώ (€80) (πληρωτέα με πιστωτική κάρτα).

Για τη διαδικασία εγγραφής εμπορικής επωνυμίας με επίσπευση, καταβάλλεται το επιπρόσθετο τέλος των σαράντα ευρώ (€40).

Παροτρύνεστε όπως ανατρέξετε στα βασικότερα κριτήρια εξέτασης και συχνότερους λόγους απόρριψης για πληρέστερη ενημέρωση των απαιτούμενων στοιχείων και διευκόλυνση της διαδικασίας.

Εάν είστε εγγεγραμμένος χρήστης μπορείτε να προχωρήσετε στην ηλεκτρονική υποβολή της σύστασης εμπορικής επωνυμίας διαφορετικά πρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση στο σύστημα ηλεκτρονικής καταχώρισης.

η-εγγραφή εμπορικής επωνυμίας

Εγγραφή εμπορικής επωνυμίας διά χειρός/ταχυδρομείου

Εναλλακτικά μπορείτε να προβείτε στην εγγραφή εμπορικής επωνυμίας διά χειρός/ταχυδρομείου υποβάλλοντας:

  • την αίτηση για εγγραφή εμπορικής επωνυμίας (έντυπο ΕΕ1),
  • την άδεια, συγκατάθεση ή προέγκριση, από αρμόδια κυβερνητική αρχή ή αρμόδιο σώμα, σε περίπτωση που απαιτείται για τη χρήση λέξεων ή εκφράσεων ή/και για τη φύση της εργασίας, σε περίπτωση που δεν έχει ήδη προσκομιστεί κατά την υποβολή έγκρισης ονόματος,
  • το ποσό των ογδόντα ευρώ (€80) για την εγγραφή (πληρωτέα τοις μετρητοίς, με επιταγή, αποκοπή από λογαριασμό στο Τμήμα Εφόρου Εταιρειών ή με τραπεζική εντολή). Για τη διαδικασία εγγραφής εμπορικής επωνυμίας με επίσπευση, καταβάλλεται το επιπρόσθετο τέλος των σαράντα ευρώ (€40).

Παροτρύνεστε όπως ανατρέξετε στα βασικότερα κριτήρια εξέτασης και συχνότερους λόγους απόρριψης για πληρέστερη ενημέρωση των απαιτούμενων στοιχείων και διευκόλυνση της διαδικασίας.

Σχετικό Υλικό

Your Europe
Βοηθήστε μας να βελτιωθούμε

Τελευταίες Ανακοινώσεις

go to top